Programmatie

FILMPROGRAMMATIE

NAJAARSPROGRAMMATIE DIKSMUIDSE FILMCLUB 

Dinsdag 11 september om 14u15 & 20u15

SILENCE

De zeventiende eeuw. De zoektocht van twee jonge priesters naar hun vermiste mentor brengt hen naar het mysterieuze en exotische Japan, een plek waar hun geloof en alleen al hun aanwezigheid ten strengste verboden zijn. De aangrijpende, soms zenuwslopende (spirituele) reis die ze maken blijkt een ware beproeving voor hun uithoudingsvermogen én overtuigingen.

Regie: Martin Scorsese – USA – 2015 – 161 min.

silence 1

silence 3

Dinsdag 25 september om 14u15 & 20u15

CE QUI NOUS LIE

Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren.

Regie: Cedric Klapisch – Fr – 2017 – 113 min.

ce qui 2

ce qui 1

Dinsdag 9 oktober om 14u15 & 20u15

VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in het geven. Maar achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid.

‘Vele Hemels Boven De Zevende’ is een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Het is een geslaagde verfilming van Griet Op De Beecks debuutroman.

Regie: Jan Matthys – B – 2017 – 119 min.

vele hemels 1

vele hemels 2

Woensdag 17 oktober om 14u30 & 20u15

Cine-Horizon : MARLINA THE MURDERER IN FOUR ACTS

Nadat haar man sterft, woont Marlina alleen in een afgelegen boerderij. Het perfecte doelwit voor Markus en zijn bende. Marlina neemt echter het heft in eigen handen en vermoordt bendeleider Markus.  Haar leven kent geen rust meer want een alleenstaande, krachtige vrouw krijgt altijd problemen in de op wraak beluste, oerconservatieve en patriarchale samenleving van het eiland.

Regie: Mouly Surya – Indonesië – 2017 – 93 min.

marlina 5

marlina 3

Dinsdag 23 oktober om 14u15 en 20u15

RESURRECTION

Een oude kluizenaar die zich jarenlang heeft afgezonderd van de beschaving neemt uit medelijden een jongeman in huis die hij halfnaakt heeft aangetroffen in de natuur. De jongeman weigert echter te spreken. Toch ontstaat er een band tussen hen. Als op een dag de politie aanklopt, komt de oude man te weten dat de jongeman iemand heeft vermoord. De oude man staat voor een hartverscheurende keuze: wat doet hij met de moordenaar in zijn huis?

Regie: Kristof Hoornaert – B – 2017 – 110 min.

Op de vertoning van 20u15 zal de Oostendse regisseur Kristof Hoornaert aanwezig zijn om de film in te leiden en na de film in gesprek te gaan met de aanwezigen.  

resurrection 2

resurrection4

Zondag 28 oktober & woensdag 31 oktober om 14u30

K 3 – LOVE CRUISE

De meisjes van K3 zijn in de wolken: ze mogen als special guests mee met een cruise, op het schip van kapitein Bas. Iedereen heeft hoge verwachtingen van het spetterende optreden dat K3 zal geven op het eindbal. Het lijkt een rustige, ontspannen trip te worden maar dat is zonder de parel-elf Elvin gerekend. Met zijn magische elfenstof haalt Elvin de meest waanzinnige betoveringen uit.  Daardoor belanden de meisjes van K3 keer op keer in moeilijke maar hele grappige situaties.

Regie: Frederick Sonck – B – 2017 – 100 min.

K3 1

K3 2

Maandag 5 november om 14u15 & 20u15

NERUDA

1948: met de steun van de communisten, onder wie Pablo Neruda, is de rechtse Gabriel González Videla verkozen tot president. Van communisten moet deze echter niets hebben. Vooral de internationaal bekende Pablo Neruda is hem een doorn in het oog. Nadat hij kritiek uitte op het regime, wordt Neruda als ‘communistisch verrader’ bestempeld. Politie-inspecteur Oscar Peluchonneau krijgt de opdracht Neruda op te sporen en te arresteren. Tussen de twee ontspint zich een waar kat-en-muisspel.

Regie: Pablo Larrain – Chili – 2016 – 107 min.

neruda 3 neruda 5

Dinsdag 6 november om 14u15 & 20u15

DUNKIRK

Het waargebeurde verhaal van operatie Dynamo, aan het begin van de 2e WO. Honderdduizenden Britse en geallieerde soldaten omsingelt door vijandelijke oprukkende Duitse troepen in het Franse plaatsje Duinkerke. Gevangen op het strand met hun rug naar het Kanaal staan ze voor een onmogelijke situatie als de Blitzkrieg van de Duitse Wehrmacht dichterbij komt. De troepen wachten angstvallig hun nakende redding af. 

Regie: Chistopher Nolan – Fr, Gb, USA – 2017 – 107 min.

dunkirk 8 dunkirk 10

Dinsdag 20 november om 14u15 en 20u15

PATERSON

Paterson leidt een eenvoudig, geregeld, maar gelukkig leven als buschauffeur in de stad Paterson, New Jersey. De indrukken die hij tijdens zijn dagelijkse route opdoet, vormen de inspiratie voor gedichten die hij opschrijft in een notitieboekje. Ondanks het enthousiasme en de aanmoediging van zijn vrouw wil hij de gedichten niet publiceren. Laura’s wereld verandert juist voortdurend. Dagelijks heeft ze nieuwe dromen en ambities die ze met de steun van Paterson probeert te realiseren.

Regie: Jim Jarmusch – USA – 2016 – 113 min.

paterson 1

paterson 6

Dinsdag 4 december om 14u15 & 20u15

LOVELESS

Boris en Zhenya gaan scheiden. Ze ruziën voortdurend en plannen onafgebroken bezoeken voor hun te koop staand appartement. Allebei bereiden ze hun respectieve toekomst voor: Boris heeft een relatie met een jonge zwangere vrouw en Zhenya date een rijke man… Geen van beiden lijkt nog interesse te hebben in Aliocha, hun 12-jarige zoon. Tot hij plots verdwijnt.

De politie van Moskou wil hen niet helpen, aangezien ze vermoeden dat hij zelf zal terugkeren, maar ze kunnen wel rekenen op een groep burgers die zich vrijwillig inzetten voor de verdwijning van Aliocha.

Regie: Andrey Zvyagintsev – Rusl – 2017 – 128 min.

loveless 7 loveless 4

Dinsdag 18 december om 14u15 & 20u15

MOONLIGHT

In drie episodes toont Moonlight de extase, de pijn en de schoonheid die een jonge man ervaart in zijn verkenning van de liefde. Centraal staat zijn worsteling met seksualiteit, als homo in een arme zwarte buurt in Miami. Maar deze adembenemende film gaat evengoed over een kind leren zwemmen, koken voor een oude vriend, zand op je huid voelen, luisteren naar de golven op een donker strand…

Jenkins brengt een prachtige film over Chiron, een homoseksueel zwart kind opgegroeid in een ruige buurt met een aan drugs verslaafde moeder. De kleine Chiron wordt gepest, vindt thuis geen liefde, maar sluit voorzichtig vriendschap met een drugsdealer die hem heel genegen is. We zien de jongen opgroeien en zich doorheen verschillende levensfasen worstelen met identiteit, gender en relaties. Meesterwerk over de zoektocht van de mens naar zichzelf, deze keer in een niet te onderschatten moeilijke context. Terechte winnaar van de Beste Film tijdens de Oscaruitreiking.

Regie: Barry Jenkins – USA – 2016 – 111 min

moonlight 4

moonlight 5

Advertenties