Programmatie

ZOMERPROGRAMMATIE 2020 DIKSMUIDSE FILMCLUB

“NOG ACHT GRATIS OPENLUCHTFILMS TE GAAN !!!” 

 

Zaterdag 11 juli om 22u30 – Grote markt

PARIS PIEDS NUS

Frankrijk / België – Komedie – 2016
83 minuten

geregisseerd door Dominique Abel (I) en Fiona Gordon
met Dominique Abel, Fiona Gordon en Emmanuelle Riva

Fiona, een Canadese bibliotheekmedewerkster, komt in Parijs terecht waar ze haar oude tante Martha voor opname in een tehuis wil behoeden. Martha blijkt evenwel van de aardbodem verdwenen. Onderweg botst Fiona op Dom, een wat opportunistische landloper en een hardnekkige uitslover die haar het leven zuur maakt.

Zaterdag 18 juli om 22u30

(wegens kermis op de Grote Markt vertonen we deze film op het gezellige Schoolplein (circa 300 m van de Grote markt)

THE BEST OF DORIEN B.

België
Komedie / Drama – 2019
106 minuten

geregisseerd door Anke Blondé
met Kim Snauwaert, Jelle De Beule en Katelijne Verbeke

Wanneer bij dierenarts Dorien een knobbeltje in haar borst wordt aangetroffen, wil ze haar zorgen graag bespreken met de belangrijkste mensen in haar leven. Maar door de ogenschijnlijke onverschilligheid van haar echtgenoot Jeroen en de huwelijksperikelen rondom haar ouders krijgt ze de indruk dat niemand voor haar klaar staat. Tot ze tijdens een huisbezoek een oude jeugdvriend tegen het lijf loopt.

Zaterdag 25 juli om 22u30

FC DE KAMPIOENEN – VIVA BOMA – Grote markt

België – Komedie – 2019

107 minuten

geregisseerd door Jan Verheyen
met Danni Heylen, Tuur De Weert en Niels Destadsbader

Ronaldinho wordt door Boma en Goedele klaargestoomd als nieuwe PDG van de ‘Boma Vleesindustrie NV’. Maar zijn hart ligt meer bij het voetbal – en bij Niki, zijn nieuwe vlam. Terwijl de Kampioenen een promotiestunt voorbereiden om de ‘Viva Boma’ worst te lanceren tijdens Aalst Carnaval, zien eeuwige vijanden Fernand en DDT hun kans schoon om de Kampioenen voorgoed uit te schakelen.

 

Zaterdag 1 augustus om 22u – Grote markt

LE HUITIÉME JOUR

België / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk
Drama / Komedie – 1996
118 minuten

geregisseerd door Jaco Van Dormael
met Daniel Auteuil, Pascal Duquenne en Henri Garcin

De drukke zakenman Harry, met een bolstaande agenda vol locaties waarop waar hij lezingen moet geven over hoe je uitstraling je zakelijke successen kan bepalen, komt Georges tegen, een levenslustige man die lijdt aan het Down-syndroom. Geen moment was slechter geweest voor de in relatieproblemen verkerende Harry. Georges beschouwt hem als zijn grootste vriend, en vanaf dat moment kan Harry niet meer van dit blok aan zijn been afkomen.

Zaterdag 8 augustus om 22 u – Grote markt

 

LE VELO DE GHISLAIN LAMBERT

Frankrijk / België – Komedie / Drama – 2001
119 minuten

geregisseerd door Philippe Harel
met Benoît Poelvoorde, José Garcia en Daniel Ceccaldi

In de jaren zeventig was er Eddy Merckx… en de anderen. Eén van die anderen was Ghislain Lambert! De film vertelt het verhaal van een kleine Belgische wielrenner. Zijn enige ambitie was een kampioen te worden. Jammer genoeg had Ghislain niet de benen die zijn grote hart verdiende.

  

Zaterdag 15 augustus om 22 u

THE LION KING

Verenigde Staten – Avontuur / Drama – 2019
118 minuten

geregisseerd door Jon Favreau
met de stemmen van Donald Glover, Seth Rogen en Chiwetel Ejiofor

Simba is een jonge leeuw en zoon van leeuwenkoning Mufasa. Hij kijkt op tegen zijn vader en neemt zijn koninklijke bestemming ter harte. Dat zint Mufasa’s jaloerse broer Scar absoluut niet en hij smeedt samen met een groep hyena’s een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.

Realistische remake van de animatieklassieker.

Zaterdag 22 augustus om 22 u – Grote markt

ROCKETMAN

Verenigd Koninkrijk – Biografie / Drama – 2019
121 minuten

geregisseerd door Dexter Fletcher
met Taron Egerton, Jamie Bell en Bryce Dallas Howard

‘Rocketman’ vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldberoemde superster.

Zaterdag 29 augustus om 22 u – Grote markt

 

DOWNTON ABBEY

Verenigd Koninkrijk – Historisch / Drama – 2019
122 minuten

geregisseerd door Michael Engler
met Hugh Bonneville, Jim Carter en Michelle Dockery

Engeland, herfst 1927. Anderhalf jaar na de gebeurtenissen uit de serie gaat de Britse koning George V met zijn gevolg een rondreis door Yorkshire maken, waarbij hij wil overnachten op Downton Abbey. Na bekend worden hiervan wordt er op Downton Abbey meteen hard gewerkt aan het voorbereidingen van dit koninklijke bezoek en wordt zelfs de hulp van de gepensioneerde butler Charles Carson ingeroepen om alles vlekkeloos te laten verlopen. Maar dit bezoek is niet zonder risico’s. Immers, familielid Tom Branson is een Ierse rebel en de staf van de koning wil de taken van het personeel van Downton Abbey overnemen, wat zij zeker niet zullen accepteren. En dan zit er in het gevolg van de koning nog een familielid van de Dowager Violet Crawley, waarmee zij nog een geschil heeft over een erfenis. Zal dit straks uitgevochten worden…?

In de loop van september start onze najaarsprogrammatie.

Wanneer precies en op welke manier zal afhangen van de evolutie van het Corona virus.

Wij  hopen tegen 15 augustus daarover meer info te kunnen geven.