Programmatie

FILMPROGRAMMATIE

NAJAARSPROGRAMMATIE DIKSMUIDSE FILMCLUB 2018

 

Dinsdag 4 december om 14u15 & 20u15

LOVELESS

Boris en Zhenya gaan scheiden. Ze ruziën voortdurend en plannen onafgebroken bezoeken voor hun te koop staand appartement. Allebei bereiden ze hun respectieve toekomst voor: Boris heeft een relatie met een jonge zwangere vrouw en Zhenya date een rijke man… Geen van beiden lijkt nog interesse te hebben in Aliocha, hun 12-jarige zoon. Tot hij plots verdwijnt.

De politie van Moskou wil hen niet helpen, aangezien ze vermoeden dat hij zelf zal terugkeren, maar ze kunnen wel rekenen op een groep burgers die zich vrijwillig inzetten voor de verdwijning van Aliocha.

Regie: Andrey Zvyagintsev – Rusl – 2017 – 128 min.

loveless 7 loveless 4

Dinsdag 18 december om 14u15 & 20u15

MOONLIGHT

In drie episodes toont Moonlight de extase, de pijn en de schoonheid die een jonge man ervaart in zijn verkenning van de liefde. Centraal staat zijn worsteling met seksualiteit, als homo in een arme zwarte buurt in Miami. Maar deze adembenemende film gaat evengoed over een kind leren zwemmen, koken voor een oude vriend, zand op je huid voelen, luisteren naar de golven op een donker strand…

Jenkins brengt een prachtige film over Chiron, een homoseksueel zwart kind opgegroeid in een ruige buurt met een aan drugs verslaafde moeder. De kleine Chiron wordt gepest, vindt thuis geen liefde, maar sluit voorzichtig vriendschap met een drugsdealer die hem heel genegen is. We zien de jongen opgroeien en zich doorheen verschillende levensfasen worstelen met identiteit, gender en relaties. Meesterwerk over de zoektocht van de mens naar zichzelf, deze keer in een niet te onderschatten moeilijke context. Terechte winnaar van de Beste Film tijdens de Oscaruitreiking.

Regie: Barry Jenkins – USA – 2016 – 111 min.

moonlight 4

moonlight 5

VOORJAARSPROGRAMMATIE  DIKSMUIDSE FILMCLUB 2019

Dinsdag 8 januari om 14u15 & 20u15

L’ AMANT DOUBLE

De jonge, fragiele Chloé is bij psychiater Paul in behandeling voor een depressie. Wanneer ze verliefd worden op elkaar beslissen ze om de behandeling stop te zetten. Het gaat goed en enkele maanden later gaan ze al samenwonen. Dan ontdekt Chloé dat Paul een deel van zijn verleden voor haar verborgen houdt.

Regie: François Ozon – Fr – 2017 – 110 min.

l'amant double 5

l'amant double 7

WOENSDAG 9 JANUARI om 14u15 & 20u15

RÉPARER LES VIVANTS      i.s.m.  Het huis van de mens

De film volgt een hart binnen een tijdspanne van 24 uur, vanaf een noodlottig ongeval tot aan het moment waarop het met stroomstootjes weer aan het kloppen wordt gebracht in een ander lichaam. De film komt zo dicht op de huid van alle levens die bij dit proces betrokken zijn: de donor, de gelukkige ontvanger, de chirurgen, de verplegers en de familie.

Regie: Katell Quillévéré – Fr – 2016 – 104 min.

reparer 7

reparer 4

Dinsdag 22 JANUARI om 14u15 & 20u15

ON BODY AND SOUL

In een slachthuis in Boedapest is Maria nog maar net als de nieuwe kwaliteitscontroleur aan de slag.  De introverte Maria gedraagt zich opvallend anders en algauw start het geroddel. De enige tot we ze toenadering zoekt is de baas Endre. Ondanks de gesloten karakters van beiden leren ze elkaar steeds beter kennen. Het wordt nog ingewikkelder als ze ontdekken ze dat ze ’s nachts dezelfde droom delen. 

Regie: Ildikó Enyedi – Hong – 2017 – 116 min.

on body 5

on body 2

Woensdag 30 januari om 14u15 & 20u15

FELICITÉ

Félicité, een vrijgevochten, fiere vrouw, is zangeres in een bar in Kinshasa. Haar leven wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar 14-jarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval. Om hem te redden, gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing in de zinderende straten van Kinshasa, een bruisende stad vol muziek en dromen. Op haar pad komt ze Tabu tegen…

Regie: Alain Gomis – Senegal – 2017 – 123 min.

felicite 2

felicite 3

Maandag 4 februari om 14u15 & 20u15

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI 

Wanneer de politie negen maanden na de brutale moord en verkrachting van haar dochter nog steeds geen verdachte in het vizier heeft, is voor de alleenstaande moeder Mildred Hayes de maat vol. Met haar laatste spaarcenten laat ze drie reclamepanelen beplakken waarin ze de lokale sheriff tot de orde roept. Haar stunt mist zijn effect niet en al gauw staat het hele dorp in rep en roer.

Regie: Martin McDonagh – USA – 2017 – 115 min.

three 1

three 2

Dinsdag 5 februari om 14u15 & 20u15

THE BOOKSHOP

1957: Florence Green, een jonge oorlogsweduwe, verhuist naar een pitoresk kuststadje in Engeland om daar een boekwinkel te openen. Ze stoot echter meteen op beleefd, maar meedogenloos verzet van de lokale bevolking. Zowel achter hun korte glimlachjes en knikjes, als achter hun keurig getrimde heggen sluimert namelijk een oerconservatief gedachtegoed dat geen vernieuwing tolereert.

Regie: Isabel Coixet – GB – 2017 – 113 min.

the bookshop 1

the bookshop 9

Dinsdag 19 februari om 14u15 & 20u15

CALL ME BY YOUR NAME

De zeventienjarige Elio brengt met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Hij speelt er klassieke muziek, leest en flirt met zijn vriendin Marzia. Op een dag arriveert de Amerikaanse student Oliver die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver. Midden de zonovergoten pracht van de omgeving ontdekken ze een ontwakend verlangen, dat hun leven voor altijd zal veranderen.

Regie: Luca Guadagnino – It – 2017 – 130 min.

call me 3

call me 7

Zondag 24 februari om 15 u & 19u

WILL TURA, HOOP DOET LEVEN

De film WILL TURA, HOOP DOET LEVEN toont de onvermoeibare werker die langzaam maar zeker naar de top is geklommen. Elke hit is een trede geweest: ‘Eenzaam Zonder Jou’, ‘Vlaanderen mijn Land’, ‘Arme Joe’, ‘Het kan niet zijn’, ‘Ik mis je zo’, ‘Alleen gaan’ e.v.a. Zijn collega zangers hebben hun respect en bewondering geuit in diverse Turalura tribute platen die ervoor zorgden dat zijn liedjes werden doorgegeven aan nieuwe generaties Vlamingen. Het beschermen van zijn privacy is voor Will altijd een prioriteit geweest maar voor de eerste keer wordt in deze film getoond dat ook zijn bestaan er een geweest is van vallen en opstaan.

Regie: Dominique Deruddere – B – 2018 – 86 min.

will tura 3

will tura 2

Dinsdag 5 maart om 14u15 & 20u15

PHANTOM THREAD 

In het naoorlogse Londen ontwerpt Reynolds Woodcock samen met zijn zus Cyril kleding voor de hogere sociale klasse. Voor hem is zijn vak een kunst en zijn creaties kleine kunstwerken. Woodcock heeft regelmatig affaires met vrouwen tot hij op een dag de jonge Alma ontmoet.  Zij wordt al snel het middelpunt van zijn leven en zet zo zijn strak geregisseerde, geplande leven op zijn kop.

Regie: Paul Thomas Anderson – USA – 2018 – 130 min.

phantom 2

phantom 6

Woensdag 6 maart & zondag 10 maart om 14u30 

THE GOOD DINOSAUR 

De onhandige Apatosaurus, Arlo, struikelt ongelukkig in een rivier. Wanneer hij kilometers verder ontwaakt, merkt hij dat hij een heel eind van huis is. Op zijn lange terugweg ontmoet hij een speels mensenkind, Spot. De twee worden een onafscheidelijk duo en gaan samen op ontdekkingstocht door een wild en mysterieus landschap.

Regie: Peter Sohn – USA – 2015 – 93 min.

the good dino 4

the good dino 10

Woensdag 13 maart om 14u15 & 20u15

MOUNTAINS MY DEPART

Mountains May Depart spant over drie decennia. Het begint in 1999, wanneer in Fenyang (China), het mooiste maar ook meest verlegen meisje van het dorp trouwt met de rijke, extraverte Zhang. Samen krijgen zij een zoon, genaamd Dollar. Vijftien jaar later scheiden de twee en emigreren vader Zhang en Dollar naar Australië. Nog eens elf jaar later spreekt Dollar nog nauwelijks Chinees en herinnert hij zich van zijn moeder enkel nog haar naam.

Met Mountains may depart tekent Zhia Zhang-ke een scherp portret van de veranderingen in het hedendaagse en toekomstige China, waar oude confuciaans tradities blijven, maar het bestaan steeds onzekerder wordt.

Regie: Zhangke Jia – China – 2015 – 126 min.

mountains 4

mountains 3

Dinsdag 19 maart om 14u15 & 20u15

LE FIDÈLE

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino ‘Gigi’ Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte ‘Bibi’ Delhany. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Hoe meer hij het probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt en hoe zwaarder hun liefde op de proef wordt gesteld.

Regie: Michaël R. Roskam – B – 2017 – 130 min.

le fidele 1

Le fidele 4

Dinsdag 2 april om 14u15 & 20u15

AU REVOIR LÁ-HAUTE

November 1919. Twee overlevenden van de oorlog, een briljante tekenaar en een bescheiden boekhouder, besluiten een zwendel rond oorlogsmonumenten op te zetten. In het Frankrijk van de roerige jaren ’20, zal de onderneming spectaculair maar ook gevaarlijk worden.

Regie: Albert Dupontel – Fr – 2017 – 117 min.

au revoir 3

au revoir 1

Zondag 14 & woensdag 17 april om 14u30

DE SMURFEN EN HET VERLOREN DORP

Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat Smurfin op een spannende speurtocht door het Verboden Bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!

Regie: Kelly Asbury – USA – 2017 – 90 min.

de smurfen 11

de smurfen 17

Dinsdag 16 april om 14u15 & 20u15

BACALAUREAT

Romeo Aldea is chirurg en heeft zijn dochter Eliza altijd opgevoegd met het idee dat ze na haar 18de verjaardag in het buitenland kan gaan studeren. Zijn plan lijkt tot een goed eind te komen: ze krijgt een beurs om psychologie te gaan studeren in Engeland. De dag voor Eliza haar eindexamens doet zich echter een dramatische gebeurtenis voor, waardoor dit plan in het gedrang dreigt te geraken. Romeo moet beslissingen nemen, maar die lijken de principes waarmee hij zijn dochter heeft opgevoed te ondermijnen.

Regie: Cristian Mungui – Roemenië – 2016 – 128 min.

baca 4

baca 6

Dinsdag 30 april om 14u15 & 20u15

PATSER

Vier vrienden op ‘t Kiel dromen ervan om te leven als een echte patser: snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of Tony Montana in “Scarface”Living the good live met snelle patserbakken, dikke villa’s, knappe vrouwen, veel bling bling en… respect. Bij een grote coke deal loop het echter mis en zo ontketenen ze een drugsoorlog van Antwerpen tot Amsterdam en Columbia. 

Regie: Adil El Arbi &Bilall Fallah – B – 2018 – 125 min.

patser 4

patser 1

Advertenties