Programmatie

VOORJAARSPROGRAMMATIE 2020 DIKSMUIDSE FILMCLUB 

Vrijdag  3 januari om 13u30 – “SMUDE MOVIES”

AVENGERS : ENDGAME

Na de gebeurtenissen in ‘Infinity War’ hebben de superhelden een grote tik gekregen. Hun gezamenlijke vijand Thanos is erin geslaagd om alle Infinity Stones te bemachtigen en heeft daarbij de helft van al het leven uitgewist. De overlevende helden, en met name de Avengers, hebben echter weinig tijd om te rouwen om hun vrienden en familie. Ze krijgen namelijk hulp aangeboden van onder meer Ant-Man en Captain Marvel. Allen slaan ze de handen in elkaar om Thanos alsnog te kunnen verslaan en om de miljarden doden die hij veroorzaakte weer tot leven te wekken.

Tijdens de pauzes is er een filmkafee met drank en snacks voorzien.

SMUDE MOVIES i.s.m de Diksmuidse jeugddienst (film + drankje + snacks: 7 euro)

Dinsdag 7 januari om 14u15 & 20u15

THE  CHILDREN  ACT

Fiona Maye is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

Regie: Richard Eyre – GB – 2017 – 105 min.

 

Woensdag 15 januari om 14u15 & 20u15 (ciné-horizon)

SIR

De jonge weduwe Ratna werkt als huishoudster bij Ashwin, de zoon van een rijke familie uit Mumbai. Op het eerste gezicht lijkt het leven van Ashwin perfect, maar al snel blijkt dat hij eigenlijk andere heeft en niet het leven leidt dat hij eigenlijk zelf zou willen. Terwijl hun werelden samenkomen en de aantrekkingskracht tussen de twee overduidelijk is, lijkt een gelijkwaardig leven samen onmogelijk.

Regie: Rohena Gera – India – 2018 – 99 min.

 

Dinsdag 21 januari om 14u15 & 20u15

LE  JEUNE  AHMED

De 13-jarige Ahmed leeft in België en leidt hetzelfde leven als zijn leeftijdgenoten. Wanneer hij in contact komt met de imam van de plaatselijke moskee, raakt Ahmed in de ban van diens absolute idealen. Na een extreme interpretatie van een passage uit de Koran doktert hij een plan uit om zijn leerkracht te vermoorden. Kan de liefde voor het leven en zijn familie Ahmed nog overtuigen om zijn radicale ideeën op te bergen?

Regie: Jean-Pierre & Luc Dardenne – B – 2019 – 84 min.

 

Maandag 3 februari om 14u15 & 20u15

BEAUTIFUL  BOY

Journalist David Sheff en zijn getalenteerde tienerzoon Nic zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. 
Maar hoe red je iemand die (misschien) niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? ‘Beautiful Boy’ vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

Regie: Felix Van Groeningen – USA – 2018 – 120 min.

Dinsdag 4 februari om 14u15 & 20u15

DISOBEDIENCE

Wanneer haar vader sterft, keert een jonge vrouw terug naar de orthodox joodse gemeenschap die haar tientallen jaren eerder verstootte. Maar haar terugkeer zorgt voor heel wat controverse wanneer ze haar gevoelens voor haar beste vriendin opbiecht. De passie laait op wanneer ze de grenzen opzoeken van hun geloof en seksualiteit.

Regie: Sebastián Lelio – Ierland  – 2017 – 114 min.

Dinsdag 18 februari om 14u15 & 20u15

GREENBOOK

‘Greenbook’ volgt een Italiaans-Amerikaanse buitensmijter, Tony Lip genaamd, die tijdelijk zonder werk zit als zijn nachtclub een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde pianist. De twee leven in een totaal andere wereld, maar naarmate de roadtrip vordert, groeit er langzaamaan een unieke vriendschap tussen de twee.

Regie: Peter Farrelly – USA – 2018 – 130 min.

Zondag 23 en woensdag 26 februari om 14u30

VAIANA

Prinses Vaiana is de dochter van het opperhoofd van haar stam, en komt uit een bekende familie van zeevaarders. Samen met haar held, de halfgod Maui, zet ze koers naar een legendarisch eiland. Tijdens de reis worstelen ze met de verraderlijke oceaan en alles wat zich onder het wateroppervlak verbergt en leren ze waar echte vriendschap toe kan leiden.

Regie: Jhon Musker & Ron Clements – USA – 2016 – 95 min.

Maandag 24 februari om 14u30

DE  KLEINE  HEKS

De Kleine Heks woont samen met haar raaf Abraxas diep in het bos. Ze is pas 127 – wat nog heel jong is voor een heks – en mag nog niet naar het grote heksenfeest op de Bloksberg. Maar de Kleine Heks wil heel graag dansen met de andere heksen en rondjes vliegen op haar bezemsteel, dus ze besluit er stiekem heen te gaan.

Regie: Mike schaerer – D – 2018 – 103 min.

Dinsdag 25 februari om 14u30 en om 20u15

DE  BUURTPOLITIE: DE  TUNNEL

Terwijl De Buurtpolitie een diefstal van dynamiet uit een legerkazerne onderzoekt, wordt het korps ook geconfronteerd met klachten over grondtrillingen in een wijk. Dieren worden onrustig, mensen kunnen er niet van slapen. De agenten gaan op onderzoek maar staan voor een mysterie. Tot ze in diezelfde wijk op een lange, diepe tunnel stoten… Wie heeft die gegraven? Waar leidt die naartoe? En vooral… waarom is die tunnel gevuld met springstof?

Regie: Dennis Vanslembrouck – B – 2018 – 100 min.

Woensdag 26 februari om 14u30

VAIANA

Prinses Vaiana is de dochter van het opperhoofd van haar stam, en komt uit een bekende familie van zeevaarders. Samen met haar held, de halfgod Maui, zet ze koers naar een legendarisch eiland. Tijdens de reis worstelen ze met de verraderlijke oceaan en alles wat zich onder het wateroppervlak verbergt en leren ze waar echte vriendschap toe kan leiden.

Regie: Jhon Musker & Ron Clements – USA – 2016 – 95 min.

Dinsdag 3 maart om 14u15 & 20u15

EL  COLORE  NASCATO  DELLE  COSE

Teo heeft een succesvolle carrière in de reclamewereld. Hij heeft een vriendin, een minnares en aldus een boeiend liefdesleven. Een ontmoeting met de aantrekkelijke, blinde Emma maakt echter onverwacht veel in hem los. Emma heeft zich nooit bij haar handicap neergelegd. Tussen de twee bloeit een hevige maar ogenschijnlijk onmogelijke liefde op die zorgt voor veel onrust in hun leven.

Regie: Silvio Soldini – Italië – 2017 – 115 min.

Zaterdag 7 maart om 18u – “SMUDE MOVIES”

PITCH  PERFECT 1

De rebelse Beca is het soort meisje dat liever luistert naar het geluid van haar hoofdtelefoon dan naar het geluid van jouw stem. In haar nieuwe universiteit vindt ze geen enkel kliekje waarbij ze echt thuishoort. En dan komt ze terecht bij een groep die ze zelf nooit zou hebben gekozen: een groepje met gemene meiden, lieve meiden en vreemde meiden die maar één ding gemeen hebben: het prachtige geluid van hun samenzang.

Wanneer Beca erin slaagt deze akoestische zanggroep te laten loskomen van traditionele arrangementen en perfecte harmonieën en in te wijden in de nieuwe wereld van de mash-ups, storten ze zich in de genadeloze strijd naar de top van de a-capella-universiteitskoren. Is dit het coolste of het waanzinnigste dat ze ooit zullen doen? Het wordt waarschijnlijk een beetje van allebei.

Tijdens de pauzes is er een filmkafee met drank en snacks voorzien.

SMUDE MOVIES i.s.m de Diksmuidse jeugddienst (film + drankje + snacks: 7 euro)

Maandag  16  maart om 14u15 & 20u15

MJÖLK 

Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorpje in de buurt van Reykjavik. Wanneer hij plotseling sterft, neemt Inga alleen de touwtjes in handen van het familiebedrijf. Al snel ontdekt ze dat de coöperatie misbruik maakt van haar monopolie door allerlei verplichtingen op te leggen aan de lokale landbouwers. Zij besluit dan maar ten strijde te trekken tegen dit maffia-systeem om de onafhankelijkheid van haar gemeenschap veilig te stellen!

Regie: Grìmur Hákonarson – IJsland – 2019 – 90 min                           in samenwerking met

 

Dinsdag 17 maart om 14u15 & 20u15

TRIO

Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat worstelt al een tijdje met een depressie. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Lise een grofgebekte escorte maakt in Wim lang verloren gevoelens los. De depressie lijkt ver weg. Ze praten, lachen, dansen… maar ze zijn niet alleen. Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise. De paringsdans begint. Een onwaarschijnlijk trio ontstaat. Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers. Een uur lang is Lise van hen. Daarna is alles anders.

Regie: Bruno Vanden Broecke, Matteo Simoni, Ruth Beeckmans – B – 2019 – 94 min.

Woensdag 25 maart om 14u15 & 20u15 (ciné-horizon)

CAPHARNAÜM

In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Op de vraag van de rechter: ” Waarom klaag je je ouders aan?”, antwoord Zain: “Omdat ze me op de wereld gezet hebben!”.  

Capharnaüm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van dit kind op zoek naar zijn identiteit en dat rebelleert tegen het leven dat hem opgelegd wordt.

Regie: Nadine Labaki – Libanon – 2018 – 123 min.

Dinsdag 31 maart om 14u15 & 20u15

WORK  OHNE  AUTOR

De jonge kunstenaar Kurt Barnert is gevlucht van Oost- naar West-Duitsland, maar wordt nog steeds achtervolgd door de herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren. Wanneer hij de studente Ellie ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij de liefde van zijn leven gevonden heeft. Ellie’s vader, een beroemde dokter, is absoluut gekant tegen de relatie. Jaren eerder pleegde hij een misdaad die hun levens voor altijd verbonden heeft.

Regie: Florian Henckel von Donnersmarck  – D – 2018 – 188 min.

Dinsdag 14 april om 14u15 & 20u15

LAZZARO  FELICE

Lazzaro, een jonge landbouwer van uitzonderlijke goedheid, leeft in de Inviolata, een gehucht ver van de moderne wereld waar de markiezin Marquise Alfonsina de Luna de plak zwaait. Het leven van de boeren is altijd onveranderd gebleven, ze worden uitgebuit, en op hun beurt misbruiken ze de goedheid van Lazzaro. Op een zomer raakt hij bevriend met Tancredi, de zoon van de markiezin. Een vriendschap die zo kostbaar is dat het hem in een andere tijd zal brengen en Lazzaro naar de moderne wereld zal leiden.

Regie: Alice Rohrwacher – Italië – 2018 – 130 min.

Zondag 5 april en woensdag 15 april om 14u30

VERSCHRIKKELIJKE IKKE 2

Gru heeft het leven als superschurk achter zich gelaten om Margo, Edith en Agnes op te voeden. Net als Gru begint te wennen aan zijn rol als huisvader, wordt hij benaderd door een super-geheime organisatie die wereldwijd schurken opspoort. Het is nu aan Gru en zijn nieuwe partner Lucy Wilde om uit te zoeken wie er verantwoordelijk is voor een bijzonder slechte misdaad. Wie kan beter een boef opsporen dan Gru, die zelf kort geleden nog de grootste schurk van de wereld was?Regie: Pierre Confin & Chris Renaud – USA – 2013 – 98 min.

Donderdag 16 april om 14u30

PIETER KONIJN

Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De avontuurlijke held Pieter Konijn is geliefd bij meerdere generaties lezers. Nu krijgt hij de hoofdrol in de eigentijdse en stoere live-action animatiefilm voor de hele familie. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.

Regie: Will Gluck – USA -2018 – 95 min.

 

Dinsdag 28 april om 14u15 & 20u15

IF  BEALE STREET COULD TALK

Harlem, begin jaren ’70. De 19-jarige Tish is zwanger van Fonny, haar jeugdliefde. Hun droom van een eigen familie spat uit elkaar wanneer Fonny naar de gevangenis moet voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Terwijl Fonny’s ouders worstelen met gevoelens van machteloosheid, lijkt de moeder van Tish alles op het spel te willen zetten voor het geluk van haar dochter, haar toekomstige schoonzoon en voor het ongeboren kind. 

Regie: Barry Jenkins – USA – 2018 – 119 min.