Programmatie

NAJAARSPROGRAMMATIE 2019 DIKSMUIDSE FILMCLUB 

17 september om 14u15 & 20u15

WONDER WHEEL

New York in de jaren ’50. Vier levens raken verstrengeld te midden van de drukte van het pretpark van Coney Island. Ginny, een melancholische, nogal emotionele voormalig actrice, die inmiddels als serveerster in een visrestaurant werkt. Humpty, carrouselbediende en Ginny’s onbehouwen echtgenoot. Mickey, een jonge en knappe badmeester die ervan droomt toneelschrijver te worden en Carolina, de van Humpty vervreemde dochter die zich voor gangsters schuilhoudt in het appartement van haar vader. Wanneer moeder Ginny en dochter Carolina een oogje laten vallen op Mickey, gaan de poppen aan het dansen…

Regie: Woody Allen – USA – 2017 – 101 min.

                       

Dinsdag 1 oktober om 14u15 & 20u15

GIRL

Net als vele meisjes droomt de 15-jarige Lara van een carrière als ballerina. Ze werkt dan ook keihard op de balletschool en trotseert niet alleen de intense lessen, maar ook haar lichaam dat tegenstribbelt. Lara is immers geboren als jongen. Met de onwrikbare steun van haar liefdevolle papa probeert ze haar eigen identiteit te vormen en groeit ze – met veel vallen en opstaan – niet enkel als ballerina maar ook als jong meisje.

Regie : Lukas Dhont – B – 2018 – 105 min.

                             

Dinsdag 15 oktober om 14u15 & 20u15

ENGEL

Tijdens zijn vakantie in Senegal ontmoet de wereldberoemde, maar neerslachtige sportman Thierry de prostituee Fae. Ze worden halsoverkop verliefd op elkaar en vinden in hun liefde terug hoop om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

Regie : Koen Mortier – B – 2018 – 105 min.

SPECIAL : De regisseur zal op de voorstelling van 20u15 aanwezig zijn en op al uw vragen een antwoord geven !!!!!!!

       

Woensdag 23 oktober om 14u15 & 20u15 (ciné-horizon)

DIFRET

1996, in een dorpje op drie uur van Addis Abeba. Het veertienjarige meisje Hirut wordt op de weg Ethiopië van school naar huis gekidnapt. Het kidnappen van een toekomstige bruid door een would-be echtgenoot, een “telefa”, is een van de oudste tradities in Ethiopië. Maar Hirut verzet zich, zij weet dat ze verkracht zal worden, bemachtigt een geweer en schiet haar belager dood.

Het meisje wordt beschuldigd van moord en riskeert de doodstraf. De jonge advocate Meaza Ashenafi, voorvechtster van vrouwenrechten, neemt de verdediging op zich en argumenteert dat het meisje uit zelfverdediging handelde. Meaza beroept zich daarbij op al bestaande wetgeving, die wel botst met de diepgewortelde patriarchale tradities. Zo lijkt een moderne maatschappij met gelijke rechten voor man en vrouw, gebaseerd op een rechtvaardige wetgeving, wel heel ver af.

Regie : Zeresenay Berhane Mehari – Ethiopië – 2014 – 99 min.

         

Zondag 27 en woensdag 30 oktober om 14u30

HOTEL TRANSYLVANIA 2 – animatiefilm

Dracula krijgt een kleinzoon. Hij is daar erg blij mee. Er is wel een probleempje. Zijn kleinzoon is half menselijk. Dus probeert Dracula met hulp van zijn vrienden, zijn kleinzoon te laten voelen wat het is om een vampier te zijn.

Regie: Genndy Tartakovsky – USA – 2015 – 89 min.

         

Dinsdag 29 oktober om 14u15 & 20u15

FACADES

Alex staat onverwacht op een kantelpunt in haar leven wanneer haar dementerende vader in de steek wordt gelaten door haar moeder. Ze trekt bij hem in om voor hem te zorgen, en stelt daardoor haar eigen leven in vraag. Wil ze bij haar ontrouwe man blijven of niet? Ze heeft zijn avontuurtjes jarenlang toegestaan, maar is ze wel écht gelukkig bij hem? Of moet ze, net als haar ouders, de façade laten vallen?

Regie : Kaat Beels & Nathalie Basteyns – B – 2017 – 91 min.

             

Maandag 4 november om 14u15 & 20u15

THE SHAPE OF WATER

Elisa is een eenzame, stomme kuisvrouw in een ultrageheim laboratorium van de Amerikaanse regering tijdens de Koude Oorlog. Iedere nacht kuist ze in stilte en zonder veel vragen te stellen de restanten op van allerhande duistere experimenten van het Amerikaanse leger. Ze ontdekt een moerasmonster uit de Amazone in een aquariumtank in het laboratorium. Geheim agent Strickland onderzoekt en martelt het wezen, dat ook de interesse van de Russen heeft gewekt. Elisa is meteen gefascineerd door de aqua-man en er ontstaat een vreemde, maar niet onmogelijke relatie tussen de twee zonderlingen.

Regie : Guillermo del Toro – USA – 2018 – 123 min.

   

Dinsdag 12 november om 14u15 & 20u15

BLACKKKLANSMAN

Baanbrekend regisseur is terug met provocerende film, gebaseerd op het leven van Ron Stallworth. Deze afro-Amerikaanse politieman uit Colorado Springs slaagde erin om te infiltreren in de Ku Klux Klan. Spike Lee vertelt op zijn kenmerkende directe, maar tevens humorvolle wijze dit ongelooflijke verhaal dat je in de meeste geschiedenisboeken niet tegenkomt.

Regie : Spike Lee – USA – 2018 – 128 min.

Dinsdag 26 november om 14u15 & 20u15

COLD WAR

1949, Polen gaat nog steeds gebukt onder de gevolgen van de voorbije oorlog. Warschau ligt nog in puin en er is geen elektriciteit op het platteland. Daar schuimen pianist Wiktor en zangeres Zula het land af op zoek naar authentieke volksmuziek. Het succesvolle muziekensemble dat ze samen oprichten wordt geclaimd door de communistische propaganda. Wanneer ze enkele jaren later in Berlijn moeten optreden, ziet Wiktor dit als een unieke kans om naar het Westen te vluchten, ondanks zijn liefde voor Zula die achterblijft.

Regie: Pawel Pawlikowski – Polen – 2018 – 84 min.

   

Dinsdag 10 december om 14u15 & 20u15

TODOS  LO  SABEN

Laura gaat samen met haar kinderen naar haar geboortedorp in Spanje voor de trouw van haar zus; haar man blijft in Buenos Aires. De samenloop van haar terugkomst en enkele onverwachte gebeurtenissen zorgen ervoor dat het donkere verleden van de familie naar boven komt…

Regie : Asghar Farhadi – Spanje – 2018 – 130 min.

     

Dinsdag 17 december om 14u15 & 20u15

WOMAN  AT  WAR

Halla is graag gezien als koorleidster, maar leidt stiekem een dubbel leven als gepassioneerde milieuactiviste. Met pijl en boog gaat ze letterlijk de strijd aan tegen de industrialisering van de IJslandse natuur en de lokale aluminiumindustrie door grote elektriciteitskabels stuk te schieten. Net wanneer ze plannen maakt voor haar grootste en meest stoutmoedige actie ooit, krijgt ze onverwacht nieuws. Haar aanvraag om een kind te adopteren is eindelijk geaccepteerd en er wacht een klein meisje op haar in Oekraïne..

Regie : Benedikt Erlingsson – IJsland – 2018 – 100 min.

    

Zondag 22 december en donderdag 2 januari 2020 om 14u30

PADDINGTON 2

Beertje Paddington is intussen helemaal ingeburgerd. Akkoord, hij gebruikt nog steeds de tandenborstels van de familie Brown om zijn oren en neus uit te kuisen – bah-dington! – maar hij heeft wel zijn plekje in de wijk veroverd.

Alleen de lokale wijkagent vertrouwt Paddington voor geen haar, en wanneer het beertje toevallig getuige is van een diefstal, wordt hij al snel verdachte nummer één.

Regie : Paul King – GB – 2017 – 93 min.

         

 

VOORJAARSPROGRAMMATIE 2020 DIKSMUIDSE FILMCLUB 

Vrijdag  3 januari om 13u30 – “SMUDE MOVIES”

AVENGERS : ENDGAME

Na de gebeurtenissen in ‘Infinity War’ hebben de superhelden een grote tik gekregen. Hun gezamenlijke vijand Thanos is erin geslaagd om alle Infinity Stones te bemachtigen en heeft daarbij de helft van al het leven uitgewist. De overlevende helden, en met name de Avengers, hebben echter weinig tijd om te rouwen om hun vrienden en familie. Ze krijgen namelijk hulp aangeboden van onder meer Ant-Man en Captain Marvel. Allen slaan ze de handen in elkaar om Thanos alsnog te kunnen verslaan en om de miljarden doden die hij veroorzaakte weer tot leven te wekken.

Tijdens de pauzes is er een filmkafee met drank en snacks voorzien.

SMUDE MOVIES i.s.m de Diksmuidse jeugddienst (film + drankje + snacks: 7 euro)

Dinsdag 7 januari om 14u15 & 20u15

THE  CHILDREN  ACT

Fiona Maye is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

Regie: Richard Eyre – GB – 2017 – 105 min.

 

Woensdag 15 januari om 14u15 & 20u15 (ciné-horizon)

SIR

De jonge weduwe Ratna werkt als huishoudster bij Ashwin, de zoon van een rijke familie uit Mumbai. Op het eerste gezicht lijkt het leven van Ashwin perfect, maar al snel blijkt dat hij eigenlijk andere heeft en niet het leven leidt dat hij eigenlijk zelf zou willen. Terwijl hun werelden samenkomen en de aantrekkingskracht tussen de twee overduidelijk is, lijkt een gelijkwaardig leven samen onmogelijk.

Regie: Rohena Gera – India – 2018 – 99 min.

 

Dinsdag 21 januari om 14u15 & 20u15

LE  JEUNE  AHMED

De 13-jarige Ahmed leeft in België en leidt hetzelfde leven als zijn leeftijdgenoten. Wanneer hij in contact komt met de imam van de plaatselijke moskee, raakt Ahmed in de ban van diens absolute idealen. Na een extreme interpretatie van een passage uit de Koran doktert hij een plan uit om zijn leerkracht te vermoorden. Kan de liefde voor het leven en zijn familie Ahmed nog overtuigen om zijn radicale ideeën op te bergen?

Regie: Jean-Pierre & Luc Dardenne – B – 2019 – 84 min.

 

Maandag 3 februari om 14u15 & 20u15

BEAUTIFUL  BOY

Journalist David Sheff en zijn getalenteerde tienerzoon Nic zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. 
Maar hoe red je iemand die (misschien) niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? ‘Beautiful Boy’ vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

Regie: Felix Van Groeningen – USA – 2018 – 120 min.

Dinsdag 4 februari om 14u15 & 20u15

DISOBEDIENCE

Wanneer haar vader sterft, keert een jonge vrouw terug naar de orthodox joodse gemeenschap die haar tientallen jaren eerder verstootte. Maar haar terugkeer zorgt voor heel wat controverse wanneer ze haar gevoelens voor haar beste vriendin opbiecht. De passie laait op wanneer ze de grenzen opzoeken van hun geloof en seksualiteit.

Regie: Sebastián Lelio – Ierland  – 2017 – 114 min.

Dinsdag 18 februari om 14u15 & 20u15

GREENBOOK

‘Greenbook’ volgt een Italiaans-Amerikaanse buitensmijter, Tony Lip genaamd, die tijdelijk zonder werk zit als zijn nachtclub een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde pianist. De twee leven in een totaal andere wereld, maar naarmate de roadtrip vordert, groeit er langzaamaan een unieke vriendschap tussen de twee.

Regie: Peter Farrelly – USA – 2018 – 130 min.

Zondag 23 en woensdag 26 februari om 14u30

VAIANA

Prinses Vaiana is de dochter van het opperhoofd van haar stam, en komt uit een bekende familie van zeevaarders. Samen met haar held, de halfgod Maui, zet ze koers naar een legendarisch eiland. Tijdens de reis worstelen ze met de verraderlijke oceaan en alles wat zich onder het wateroppervlak verbergt en leren ze waar echte vriendschap toe kan leiden.

Regie: Jhon Musker & Ron Clements – USA – 2016 – 95 min.

Maandag 24 februari om 14u30

DE  KLEINE  HEKS

De Kleine Heks woont samen met haar raaf Abraxas diep in het bos. Ze is pas 127 – wat nog heel jong is voor een heks – en mag nog niet naar het grote heksenfeest op de Bloksberg. Maar de Kleine Heks wil heel graag dansen met de andere heksen en rondjes vliegen op haar bezemsteel, dus ze besluit er stiekem heen te gaan.

Regie: Mike schaerer – D – 2018 – 103 min.

Dinsdag 25 februari om 14u30

DE  BUURTPOLITIE: DE  TUNNEL

Terwijl De Buurtpolitie een diefstal van dynamiet uit een legerkazerne onderzoekt, wordt het korps ook geconfronteerd met klachten over grondtrillingen in een wijk. Dieren worden onrustig, mensen kunnen er niet van slapen. De agenten gaan op onderzoek maar staan voor een mysterie. Tot ze in diezelfde wijk op een lange, diepe tunnel stoten… Wie heeft die gegraven? Waar leidt die naartoe? En vooral… waarom is die tunnel gevuld met springstof?

Regie: Dennis Vanslembrouck – B – 2018 – 100 min.

Woensdag 26 februari om 14u30

VAIANA

Prinses Vaiana is de dochter van het opperhoofd van haar stam, en komt uit een bekende familie van zeevaarders. Samen met haar held, de halfgod Maui, zet ze koers naar een legendarisch eiland. Tijdens de reis worstelen ze met de verraderlijke oceaan en alles wat zich onder het wateroppervlak verbergt en leren ze waar echte vriendschap toe kan leiden.

Regie: Jhon Musker & Ron Clements – USA – 2016 – 95 min.

Dinsdag 3 maart om 14u15 & 20u15

EL  COLORE  NASCATO  DELLE  COSE

Teo heeft een succesvolle carrière in de reclamewereld. Hij heeft een vriendin, een minnares en aldus een boeiend liefdesleven. Een ontmoeting met de aantrekkelijke, blinde Emma maakt echter onverwacht veel in hem los. Emma heeft zich nooit bij haar handicap neergelegd. Tussen de twee bloeit een hevige maar ogenschijnlijk onmogelijke liefde op die zorgt voor veel onrust in hun leven.

Regie: Silvio Soldini – Italië – 2017 – 115 min.

Maandag  16  maart om 14u15 & 20u15

MJÖLK 

Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorpje in de buurt van Reykjavik. Wanneer hij plotseling sterft, neemt Inga alleen de touwtjes in handen van het familiebedrijf. Al snel ontdekt ze dat de coöperatie misbruik maakt van haar monopolie door allerlei verplichtingen op te leggen aan de lokale landbouwers. Zij besluit dan maar ten strijde te trekken tegen dit maffia-systeem om de onafhankelijkheid van haar gemeenschap veilig te stellen!

Regie: Grìmur Hákonarson – IJsland – 2019 – 90 min                           in samenwerking met

 

Dinsdag 17 maart om 14u15 & 20u15

TRIO

Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat worstelt al een tijdje met een depressie. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Lise een grofgebekte escorte maakt in Wim lang verloren gevoelens los. De depressie lijkt ver weg. Ze praten, lachen, dansen… maar ze zijn niet alleen. Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise. De paringsdans begint. Een onwaarschijnlijk trio ontstaat. Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers. Een uur lang is Lise van hen. Daarna is alles anders.

Regie: Bruno Vanden Broecke, Matteo Simoni, Ruth Beeckmans – B – 2019 – 94 min.

Woensdag 25 maart om 14u15 & 20u15 (ciné-horizon)

CAPHARNAÜM

In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Op de vraag van de rechter: ” Waarom klaag je je ouders aan?”, antwoord Zain: “Omdat ze me op de wereld gezet hebben!”.  

Capharnaüm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van dit kind op zoek naar zijn identiteit en dat rebelleert tegen het leven dat hem opgelegd wordt.

Regie: Nadine Labaki – Libanon – 2018 – 123 min.

Dinsdag 31 maart om 14u15 & 20u15

WORK  OHNE  AUTOR

De jonge kunstenaar Kurt Barnert is gevlucht van Oost- naar West-Duitsland, maar wordt nog steeds achtervolgd door de herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren. Wanneer hij de studente Ellie ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij de liefde van zijn leven gevonden heeft. Ellie’s vader, een beroemde dokter, is absoluut gekant tegen de relatie. Jaren eerder pleegde hij een misdaad die hun levens voor altijd verbonden heeft.

Regie: Florian Henckel von Donnersmarck  – D – 2018 – 188 min.

Dinsdag 14 april om 14u15 & 20u15

LAZZARO  FELICE

Lazzaro, een jonge landbouwer van uitzonderlijke goedheid, leeft in de Inviolata, een gehucht ver van de moderne wereld waar de markiezin Marquise Alfonsina de Luna de plak zwaait. Het leven van de boeren is altijd onveranderd gebleven, ze worden uitgebuit, en op hun beurt misbruiken ze de goedheid van Lazzaro. Op een zomer raakt hij bevriend met Tancredi, de zoon van de markiezin. Een vriendschap die zo kostbaar is dat het hem in een andere tijd zal brengen en Lazzaro naar de moderne wereld zal leiden.

Regie: Alice Rohrwacher – Italië – 2018 – 130 min.

Woensdag 15 april en zondag 19 april om 14u30

VERSCHRIKKELIJKE IKKE 2

Gru heeft het leven als superschurk achter zich gelaten om Margo, Edith en Agnes op te voeden. Net als Gru begint te wennen aan zijn rol als huisvader, wordt hij benaderd door een super-geheime organisatie die wereldwijd schurken opspoort. Het is nu aan Gru en zijn nieuwe partner Lucy Wilde om uit te zoeken wie er verantwoordelijk is voor een bijzonder slechte misdaad. Wie kan beter een boef opsporen dan Gru, die zelf kort geleden nog de grootste schurk van de wereld was?Regie: Pierre Confin & Chris Renaud – USA – 2013 – 98 min.

Dinsdag 28 april om 14u15 & 20u15

IF  BEALE STREET COULD TALK

Harlem, begin jaren ’70. De 19-jarige Tish is zwanger van Fonny, haar jeugdliefde. Hun droom van een eigen familie spat uit elkaar wanneer Fonny naar de gevangenis moet voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Terwijl Fonny’s ouders worstelen met gevoelens van machteloosheid, lijkt de moeder van Tish alles op het spel te willen zetten voor het geluk van haar dochter, haar toekomstige schoonzoon en voor het ongeboren kind. 

Regie: Barry Jenkins – USA – 2018 – 119 min.